Hedy Lamarr, inventora del Wifi

(Hedwig Eva Maria Kiesler; Viena, 1915 - Miami, 2000) Actriu austríaca. Després d'aparèixer, completament nua, en la pel·lícula txeca Èxtasi (1933) es va fer mundialment famosa, possibilitant en 1938 el seu trasllat a Hollywood. Va protagonitzar molts títols sense aconseguir grans èxits, en general en papers de dona misteriosa; malgrat la seva exquisida bellesa, els seus dots interpretatius eren limitades.

Filla d'un banquer d'origen ucraïnès i d'una pianista d'ascendència hongaresa, la seva infància va transcórrer en prestigiosos internats d'Àustria i Suïssa, on va adquirir una sòlida educació que va completar amb les classes particulars que rebia de professors personals.

Resultado de imagen de hedy lamarr biografia
Es va començar a dedicar a l'art dramàtic, durant molt anys va protagonitzar les millors pel·lícules de la cartellera, no obstant això, tot té una fi i el seu no va ser el millor. Després de la publicació de la seva autobiografia es va desvetllar molta informació personal que ella no desitjava mostrar al publico però ja no havia tornada enrere, Hollywood li va donar l'esquena.
Resultado de imagen de hedy lamarr biografia

 Malgrat el trist final de la seva vida, Hedy Lamarr va passar a la història no només per la seva aportació al art, sinó també pels seus descobriments en el camp de la defensa militar i de les telecomunicacions. Es va declarar enemiga del règim nazi i durant la Segona Guerra Mundial va idear, al costat del seu amic el compositor George Antheil un sistema de detecció dels torpedes teledirigits.


 https://www.biografiasyvidas.com/biografia/l/lamarr.htm

 https://es.wikipedia.org/wiki/Hedy_Lamarr

Comentarios

Entradas populares