Sant antoni i Sant sebastià

Sant Antoni va ser un monjo cristià, considerat el patró dels animals dempeus rodó i, per extensió, de tots els animals domèstics.
La llegenda explica que era un gran amic dels animals i, quan veia un ferit, ho guaria. Així ho va fer amb un porquet que, per mostrar-li el seu agraïment, va decidir acompanyar-ho la resta de la seva vida, per aquest motiu popularment se li coneix com Sant Antoni del porquet i, també, Sant Antonio dels ases.
La seva festa se celebra el 17 de gener, sent una celebració important als països d'influència cristiana.
Com a tradicional protector dels animals útils per als treballs del camp, se celebren en el seu honor gran nombre de festes populars relacionades amb ells, per obtenir la fertilitat dels animals i els aliments, i la seva purificació. En el passat va ser una festa clau en moltes poblacions.

Celebrem la festa en que Sant Antoni guanya al dimoni en el joc de cartes anomenat el 31, un va perdre amb 30 i l'altre va guanyar amb 31. 
No obstant això, aquesta festa se celebra en front de les fogueres de foc al costat dels amics, cantant glosses i torrant carn.
També celebrem la festa de Sant Sebastià, que se sol festejar en torn al 20 de gener.
En el meu institut se celebro amb una gran foguera i diferents torradores perquè l'alumnat pogués torrar el menjar que portava de la seva pròpia casa o el que compraven al centre





Comentarios

Entradas populares