25 de Novembre, el nou dia de la pau

25 de Novembre

El 25 de novembre va ser declarat per l'ONU l'any 1981 el dia contra la violència cap a la dona. La convocatòria d'aquest dia va ser en commemoració a aquesta data en la que van ser assassinades les germanes Maribal, unes grans reivindicadoras pel poder de la dona en igualtat al de l'home en la República Dominicana

No a la violència de gènere

Què és la violència de gènere?

Es tracta d'una violència que afecta a les dones pel simple fet de ser-ho.
Constitueix un atemptat contra la integritat, la dignitat i la llibertat de les dones, independentment de l'àmbit en el qual es produeixi.
S'entén per violència de gènere qualsevol acte violent o agressió, basats en una situació de desigualtat en el marc d'un sistema de relacions de dominació dels homes sobre les dones que tingui o pugui tenir com a conseqüència un dany físic, sexual o psicològic, incloses les amenaces de tals actes o privació arbitrària de la llibertat, tant si ocorren en l'àmbit públic com en la vida familiar o personal.

2017

Un total de 42 dones han estat assassinades per les seves parelles en el que portem d'any del 2017, la qual cosa suposa set víctimes més que fa un any.

La societat està molt conscienciada d'aquest fet, i per això durant aquests dies es durà a terme diferents activitats arreu del món.
En el municipi en el qual visc, Calvià, en concret es farà una caminada solidària el 25 de novembre, és a dir, demà. I avui al centre escolar en el que jo estic estudiant, IES Són Ferrer, la comissió de convivència ha fet un acte molt bonic referit a totes les dones que han mort en el que portem de 2017.


Comentarios

Entradas populares